Laddar Evenemang

Alla Evenemang

Pelle ”Trazan” Jonasson – drums
John Goldsby (US/DE) – double bass
Joanna Pascale (US) – vocals
Olaf Polziehn (DE) – piano
Johan Hörlén (SE/DE) – alto sax

Trumslagaren Pelle ”Trazan” Jonasson har spelat på Ystad Sweden Jazz Festival vid flera tillfällen, bland annat i den allra första konserten 2010 med XL Big Band och trumpetaren Peter Asplund. Inför denna festival har han fått hedersuppdraget att sätta samman en alldeles ny kvintett till en unik konsert på Ystad Saltsjöbad. Trazan, som genom åren har samarbetat med många framstående jazzmusiker, har för detta speciella tillfälle handplockat internationella medmusiker som nu för första gången spelar på jazzfestivalen i Ystad.

Basisten John Goldsby, som är född i USA, tillhörde under hela 1980-talet och början av 1990-talet New Yorks jazzscen. Därefter flyttade han till Europa och slog sig ner i Tyskland. Han ingår i WDR Big Band, där han är solobasist. År 2020 släpptes albumet ”Segment” med The John Goldsby Trio.

Joanna Pascale, som har gjort sig känd som en sofistikerad och starkt uttrycksfull jazzsångerska, har sin bas i Philadelphia i USA. Hon har gett ut fyra album, bland dem det rosade ”Wildflower” (2015).

Pianisten Olaf Polziehn är också kompositör och arrangör. Han har många internationella engagemang och är dessutom professor i jazzpiano vid musikhögskolan i Graz, Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz, Österrike.

Altsaxofonisten Johan Hörlén är precis som John Goldsby medlem i WDR Big Band och aktiv i många musikaliska samarbeten och konstellationer. Han har spelat in över hundra album.

Pelle ”Trazan” Jonasson utlovar en konsert med såväl originalkompositioner av några av gruppens musiker som nya arrangemang av inspirerande standardlåtar, och han konstaterar:
”De här musikerna har så stor erfarenhet av den internationella jazzscenen och jag ser verkligen fram emot samarbetet – det är ett mycket spännande projekt.”

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen