Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Extra konsert 4 aug kl 15:00!

Nils Landgren – trombone, vocals
Jan Lundgren – piano

Nils Landgren och Jan Lundgren har ett relativt nystartat samarbete i detta kammarmusikaliska sammanhang. Duon representerar en variant av extra allt med den erfarenhet av otaliga konserter och projekt som var och en förfogar över. Tillsammans kommer de att presentera en njutbar blandning av allt det här, med en del utmaningar. Här finns egna kompositioner, välvalda standards och en del folkmusikinspirerat material. Både Nils och Jan kan blåsa/anslå nytt liv i de mest vardagliga teman och ger enkla melodier nytt liv. Liknelsen med en solfjäder som vecklar ut sig känns helt rätt när man hör Landgrens version av Gärdebylåten och Lundgrens sätt att hantera Här kommer Pippi Långstrump. Det lönar sig att hålla sig vaken denna sena kväll – garanterat.

”Musik känner inga gränser, musik är frihet”. Så säger Nils Landgren som gästat Ystad Sweden JazzFestival flera gånger. Han föddes 1956, upptäckte trombonen när han var 13 år, och studerade senare vid Musikhögskolan i Arvika. Den klassiska trombonundervisningen, gav vika för improviserad jazz vid mötet med Bengt-Arne Wallin och Eje Thelin. Han har en osannolik karriär som pågår för fullt med allt från duo till full symfoniorkester, över hela världen. Precis som Jan är Nils konstnärlig chef på flera ställen, t. ex. Jazz Baltica och Young Euroclassics i Tyskland samt Jazz under stjärnorna i Brantevik. Dessutom har Nils ett projekt i Kenya och Sydafrika, Funk for Life, tillsammans med MSF-Läkare utan Gränser.

Jan Lundgren som är Blekingeson, född 1966, gör sin sextonde konsert i Ystad Sweden Jazz Festival sedan starten 2010. Slå in hans namn på Spotify – listan som kommer upp tar typ aldrig slut. Här får man en exposé över en mångsidig artist i en klass för sig. Om man skulle göra en analys över Jans fenomenala karriär är det kanske kombinationen av makalös uppfinningsrikedom, musikalisk/teknisk kapacitet och entreprenörskap som är nyckeln till framgången. Sedan han med trion slog igenom på allvar med Swedish Standards, 1997 och som var Jans sjunde album, finns nu totalt 120 där han medverkar. Vi kan varje år glädja oss åt ett eller flera album från detta ymnighetshorn. Nyligen blev Jan utsedd till konstnärlig chef för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen