Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Lennart Åberg – saxophone, flute
Bobo Stenson – piano

En härligt lekfull duo med tydligt allvar i botten tar plats i koret. Lennart Åberg och Bobo Stenson har samarbetat i olika formationer sedan 70-talet. Mest markant i de framgångsrika svenska grupperna som uppstod då nämligen Rena Rama och Oriental Wind. Rena Rama blev en av de mest uppmärksammade grupperna på festivaler och konsertställen i Europa samt Asien. Lennart Åberg och Bobo Stenson har gjorde en duo-skiva 2003 och haft duo-konserter. Bland annat framträdde de på Polarprisutdelningen för Ravi Shankar 1998 och 2007 för Sonny Rollins.

Lennart Åberg, född 1942 i Helsingborg, är även kompositör och arrangör. Han kom 1960 till Kurt Järnbergs kvintett. Flyttade senare till Uppsala för universitetsstudier och bildade där en kvintett med Bobo Stenson. Han har även medverkat i och varit bandledare för ett flertal musikensembler, bland annat George Russell 6-tett.

Bo Gustav “Bobo” Stenson föddes 1944 i Västerås. Vid 7 års ålder fick han klassisk pianoundervisning. Han har genom åren arbetat med Benny Bailey, Dexter Gordon, Stan Getz, Palle Danielsson, Rune Carlsson. och på senare tid med Tomasz Stańko och i Lars Danielssons kvartett. Bobo Stenson Trio har nu funnits i snart 40 år.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen