Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Lily Dahab (AR) – vocals
Bene Aperdannier (DE) – piano
Jo Gehlmann (DE) – guitar
Camilo Villa (CO) – bass
Topo Gioia (AR) – percussion

Tio år efter sitt första bejublade framträdande i Ystad gästar den argentinskfödda sångerskan Lily Dahab åter jazzfestivalen. Med karisma och en röst i fulländad harmoni med musiken är hon en passionerad uttolkare av en hel värld av rytmer: tango, bossanova, folkmusik – jazz.

Lily Dahab växte upp i Buenos Aires, där hon också studerade musik. Till en början var hon musikalartist och blev känd genom huvudroller som Grizabella i ”Cats”, Belle i ”Skönheten och odjuret” och Esmeralda i ”Ringaren i Notre Dame”. Hon medverkade också i filmen ”Evita” med Madonna i huvudrollen som Eva Perón.

Efter att ha bott i Madrid och Barcelona lever Lily Dahab numera i Berlin tillsammans med pianisten Bene Aperdannier. Övriga musiker i bandet – gitarristen Jo Gehlmann, basisten Camilo Villa och perkussionisten Topo Gioia – har alla sin bas i Tyskland.

Lily Dahab har gjort flera turnéer i Europa och hon har gett ut tre album: ”Nomade” (2010), ”Huellas” (2013) och ”Bajo un mismo cielo” (2018).

Kulturjournalisten Bengt Eriksson recenserade konserten med Lily Dahab på jazzfestivalens scen på Per Helsas gård 2011 för Ystads Allehanda:

”Verklig skönsång med ofta blott sjudande rytmer, just på gränsen till den bubblande kokpunkten, där tango, samba och andra afro-latinska blandningar och även arabiska rytmer byter av varann. Lily Dahabs röst glider fram med melodierna samtidigt som rytmerna böljar genom kroppen.”

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen