Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Magnus Lindgren – flutes
Special guest: Ida Sand – vocals, piano
Daniel Karlsson – piano/Rhodes
Henrik Janson – guitar
Lars ”Larry D” Danielsson – bass
Per Lindvall – drums

Jan Håfströms skulptur Vem är Mr Walker? står i Järnvägsparken nära Stockholms central, sju meter hög och härligt gäckande. Den finns också på omslaget till Magnus Lindgrens senaste album, Stockholm Underground. Ett gott val. För den här gruppen kittlar oss med en rejäl dos med funk och groove i en bluesig blandning. Flöjten som ibland kan ge associationer till indisk ormtjusare skapar en kontrast till den bakomliggande ensemblens kraftfulla puls. Man undrar förstås när kobran blir synlig! Albumet, som gavs ut i september 2017, är en hyllning till Herbie Mann och den legendariska utgåvan Memphis Underground från 1969. Om denna, en av de största succéerna genom tiderna, skrev musiktidningen Rolling Stone: ”Memphis Underground är ett stycke musik-alkemi, en underbart komplex kombination av Memphis sound och jazzlyrik.” Ida Sand ger ett storartat bidrag till bandet med sin stilfulla stämma, fylld av blues.

Magnus Lindgren, ledamot av Musikaliska Akademien och mottagare av medaljen Litteris et Artibus, är född 1974 i Västerås och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hans huvudinstrument är saxofon, flöjt och klarinett. Albumet Paradise Open, 2001, tillsammans med Radiojazzgruppen blev det stora genombrottet och belönades med en Grammis. Magnus Lindgren har samarbetat länge med Nils Landgren och spelat med Herbie Hancock, Gregory Porter, Marie Fredriksson, Ivan Lins, Barbara Hendricks med flera stora namn. 2011 gästade Magnus Lindgren Ystad Sweden Jazz Festival med sin Batucada Jazz Quartet och fick ta emot publikens jubel.

Ida Sand är född i Stockholm och har växt upp i en gediget musikalisk familj. 1996, när hon var 18 år gammal, flyttade hon till Göteborg för att gå på Musikhögskolan. Väl tillbaka i Stockholm började hon köra bakom och musicera med Orup, Carola, Lisa Nilsson, Jerry Williams med flera artister. Soloalbumet Meet Me Round Midnight från 2007 fick mycket god kritik.

Magnus Lindgren spelar med en skara briljanta musiker med tunga meriter.

Magnus Lindgren är också årets Gullinpristagare 2018: http://gullin.net/gullinpriset-3/

 

Konsertvärd

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen