Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

4-Aug-Mare-Nostrum-II

Richard Galliano (FR) – accordion

Paolo Fresu (IT)– trumpet, flugelhorn

Jan Lundgren – piano

I Ystad 2012 fick vi njuta av denna underbara grupp som då illustrerade den första skivan med Mare Nostrum. Under senvintern i år hade den andra skivan just blivit utgiven. En angenäm musikalisk blandning med ånyo inspiration från ett europeiskt perspektiv. Nu får vi än en gång uppleva denna trio av solomästare i ett sagolikt samspel. Spaltmeter har i lyriska ordalag hyllat denna grupp i internationell press och minst lika entusiastisk har det publika mottagandet varit. Med över 150 konserter i 20 länder har vi alla tagit gruppen till oss reservationslöst. Det har tagit nästan ett decennium att få till en ny skiva med den här trion. Alla tre är makalöst engagerade i olika projekt. Efterfrågade som få andra inte bara i den här delen av den konstnärligt-musikaliska världen.

 

Möjligen kan en orsak till framgångarna vara kombinationen av igenkännbara stämningar i musiken och ett sällsynt vackert musicerande. Ty de är alla sina respektive instruments självklara mästare. En annan orsak kan vara hur balladerna blir så oerhört innerliga och att gruppen har en rytmisk koherens som med ytterst små medel för handlingen framåt. Kan det ha något med ett sällsynt medvetet anslag att göra? Kanske de läckra avfraseringarna?

I det här senaste albumet förekommer flera vackra kompositioner av alla tre, men även av såväl Eric Satie (verksam runt förra sekelskiftet) som Claudio Monteverdi (banbrytande kompositör verksam runt år 1600). Jazzen som konstform är resultatet av influenser från oräkneliga musiktraditioner sprungna från jordens alla hörn. På senare tid har även de västerländska klassiska kompositörerna fått allt större uppmärksamhet i jazzen. Välförtjänt, då många är de jazzens mästare som tagit intryck av dessa andra mästare.

Välkomna att lyssna och uppleva när något av det allra bästa som presenteras på festivalen fyller teatern denna sena kväll.

Våra solister i ensemblen presenteras på annan plats i programmet.

Konsertvärd/Concert Host

P13-Fieldwood-logo-wbuy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen