Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Richard Galliano (FR) – accordion
Paolo Fresu (IT) – trumpet, flügelhorn
Jan Lundgren – piano

Sagolika klanger för dig ut i världen – dröm dig bort! Flyg till vackra dalar och floder som letar sig fram genom landskapet. Vandra i Dolomiterna eller se Capri från Castel dell’Ovo. Betrakta fyren på Svenska Högarna. Följ tidvattnet i Cherbourg. Associationerna flödar gränslöst när man lyssnar till Mare Nostrums tredje album, som kom ut i vintras. Ett mästerverk. Två gånger tidigare har gruppen varit med på jazzfestivalen. Här får vi lyssna till originalkompositioner av gruppens medlemmar med inslag av folkmusik och välkända toner av bland andra Michel Legrand, som gick bort i januari i år. Och kanske får vi en touche av förra årets osedvanligt heta försommar: albumet spelades in i slutet av maj 2018.

Richard Galliano, född 1950 i Cannes, är en flitig gäst i Ystad och var med på den första festivalen 2010. Han influerades tidigt av trumpetaren Clifford Brown och utvecklade redan i tonåren en enastående teknik. Genom åren har han samarbetat med storheter som Juliette Gréco, Charles Aznavour, Ron Carter, Toots Thielemans, för att bara nämna några namn. Richard Galliano är också kompositör och ensembleledare.

Paolo Fresu, född 1961 på Sardinien, är en spännande musiker med alldeles eget sound och ett suggestivt tonspråk. Hans skivproduktion är omfattande. Han har spelat flera gånger i Ystad, senast 2018 med sin grupp Paolo Fresu Devil Quartet. Som professor ägnar Paolo Fresu mycket tid åt undervisning. Han är också kompositör.

Jan Lundgren, jazzfestivalens konstnärlige ledare, fortsätter oförtrutet sin odyssé i arkipelagen av musik knuten till improvisation. Hans samarbeten med körer, stråkensembler och blåsarensembler har skänkt oss starka musikupplevelser, liksom hans möten med solister i olika konstellationer och den egna gruppen, Jan Lundgren Trio.

Buy Tickets!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen