Laddar Evenemang

Marialy Pacheco (CU) – piano

Rhani Krija (MA–DE) – drums, percussion

”Marocuba” är en livfull konstellation av piano och percussion med två fulländade instrumentalister som hittat en egen kombination av influenser. Marialy Pacheo beskriver duons musik som ”en mix av traditionell kubansk musik och afromarockanska rytmer kombinerad med samtida europeisk jazz”.

Den kubanska pianisten Marialy Pacheo har gett ut fyra album, det första kom 2005. Hon vann som första kvinna tävlingen för pianosolister vid jazzfestivalen i Montreux 2012.

Perkussionisten Rhani Krija, född i Marocko, är en av världens mest efterfrågade ensemblemusiker, inte bara inom jazz och världsmusik, utan också inom rock och pop. Han har spelat med världsartister som Sting, Herbie Hancock, Al Di Meola och Annie Lennox, för att bara nämna några.

Marialy Pacheco och Rhani Krija inledde sitt samarbete 2013 och upptäckte från första stund att de hade musikaliska beröringspunkter. Rhani Krija gästspelade på Marialy Pachecos album ”Introducing” (2014) och ”Duets” (2017). Liveprojektet ”Marocuba” presenterades 2015.

Köp dagsbiljett!
Boka YSB erbjudande

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen