Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

4-Aug-11_00-Marlene-VerPlan

Marlene VerPlanck (US) – vocals
John Pearce (UK) – piano
Paul Morgan (UK) – bass
Bobby Worth (UK) – drums

Det lilla, intima formatet möter den stora, vackra och akustiskt fulländade gården. I elegans och med enkelhet i framtoningen är Marlene VerPlanck ett unikum. Hennes förmåga att gestalta en text med perfekt diktion gör hennes framträdande till en upplevelse såväl dramatiskt som musikaliskt. Den ackompanjerande gruppen förstärker och fulländar upplevelsen. Titeln för konserten är också namnet på Marlenes senaste album som fått lysande kritik och fem stjärnor i Down Beat.

Marlene VerPlanck har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Hon föddes i Newark, New Jersey och gav ut sitt första album redan vid 21 års ålder. Här återfinns bland annat Hank Jones och Kenny Clarke. Senare har hon sjungit med Tommy Dorsey’s band. Från slutet av 70-talet har Marlene gett ut ett stort antal album i eget namn. Förutom som solist har hon deltagit i konserter med bland annat Frank Sinatra, Mel Tormé och Kiss(!).

John Pearce har klassisk bakgrund, dock med ett stigande jazzintresse som tog överhanden. 1968 blev han professionell bland annat med ett långvarigt engagemang på Queen Elizabeth 2. Under åren har han arbetat med bland annat Anita O’Day, Peggy Lee, Art Farmer och Warren Vache. Sedan år 2000 är han medlem i Scott Hamilton’s Quartet.

Paul Morgan och Bobby Worth är båda två mycket efterfrågade musiker med gedigen bakgrund. De spelar med ledande solister i UK.

 

Konsertvärd/Consert Host

P10-logga-Otto-Olssons-w

buy-tickets-button100-se

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen