Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

buy-tickets-button100-se

Tommy Körberg – vocals
Svante Thuresson – vocals
Hannah Svensson – vocals
Jan Lundgren – piano
Tom Alandh – MC

Ekdahl/Bagge Big Band

Saxophone:
Per Ruskträsk Johansson
Johan Christoffersson
Robert Nordmark
Linus Lindblom
Fredrik Lindborg
Trumpet:
Karl Olandersson
Nils Janson
Jonne Bentlöv
Emil Strandberg
Trombone:
Kristian Persson
Magnus Wiklund
Peter Fredriksson
Staffan Findin
Rhythm section:
Carl Bagge – piano
Martin Sjöstedt – bass
Per Ekdahl – drums

 

Det finns en liten park bakom Clas på Hörnet i Vasastan i Stockholm. Den heter Monica Zetterlunds park. Här kan man, när tekniken tillåter, lyssna till denna sagolika sångerska. En värdig minnesplats för henne som på ett så tydligt sätt förkroppsligade jazzens själ.

I hyllningskonserten medverkar bl. a. Tommy Körberg och Svante Thuresson som en gång i tiden arbetade med Monica. Hyllningskonserten har framförts i Berwaldhallen i Stockholm, oktober 2016 och fick lysande recensioner – minst sagt.

Tommy Körberg, är en evig artist med en enastående och mångfacetterad karriär. Han debuterade som sjuåring i Ronneby Brunnspark 1955. Körberg har gjort allt inom rock, pop, jazz och även som musikalartist, filmskådespelare och revyartist.

Svante Thuresson har förgyllt våra musikupplevelser i decennier – Nalen på 50-talet, Gals and Pals på 60-talet, Nygammal vals med Lill Lindfors 1966, och på 90-talet en nytändning med album med Per Gessle, Peter LeMarc, Lisa Nilson och Titiyo.

Hannah Svensson växte upp i Falkenberg i en musikerfamilj. Hon befinner sig mitt i en strålande karriär som sångerska. Hannah har uppträtt med sin far Ewa Svensson, Jan Lundgren. Filip Jers, Janne ”Loffe” Carlsson, Alvin Queen m fl.

Tom Alandh, föddes 1944, är inte minst känd för sina ingående och hyllade nära 100 dokumentärer. Han är reporter och producent på Sveriges Television.

Ekdahl & Bagge Big Band bildades 2014 och består av de mest framstående jazzmusikerna i Sverige. Bandets repertoar är mest en samling av kompositioner signerade bandets medlemmar främst Per Ekdahl, Carl Bagge och Martin Sjöstedt.

Jan Lundgren presenteras tillsammans med Nils Landgren.

Concert Host

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen