Laddar Evenemang

Nik Bärtsch (CH) – piano

Den schweiziske pianisten och kompositören Nik Bärtsch bjuder i denna solokonsert på egna kompositioner i nya, fascinerande arrangemang för ensamt piano.

Nik Bärtsch är inte bara soloartist utan också verksam i den akustiska kvartetten Mobile och i kvintetten Ronin med elförstärkta instrument. I den sistnämnda, bildad 2001, har han utvecklat en egen stil som han kallar zen-funk och som han utforskar under paraplybenämningen ”ritual groove music” – titeln på gruppens första album är också ”Ritual Groove Music”. Bärtschs musik innehåller element från flera källor – som jazz, funk, minimalism, ambient, nutida konstmusik, japansk rituell musik – och mynnar ut i högst originella, hypnotiska kompositioner.

I denna konsert bjuder Nik Bärtsch på musik från sitt senaste album, ”Entendre” (2021), om vilket brittiska Guardian skrev: ”… hans första album helt och hållet med akustiskt solopiano, utan några som helst pålägg, kan mycket väl vara hans bästa.”

Konsertens huvudperson har uttryckt sina tankar om inspelningen så här: ”Min touch i solomusiken är inte i första hand en ’jazzig’ attack på pianot. Den är något mittemellan. Mellan kammarmusik, solopiano i klassisk tradition, modernare minimalistisk musik och en ’groove’-vinkel.”

Köp dagsbiljett!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen