Laddar Evenemang

Nils Landgren – trombone
Johan Norberg – guitar
Ida Sand – vocals, piano

Kvällens konsert bjuder på en exklusiv trio som har bildats speciellt för Ystad Sweden Jazz Festival 2020. Toppmusikerna Nils Landgren, Johan Norberg och Ida Sand har aldrig tidigare mötts i en trio, men de har spelat tillsammans i många olika konstellationer genom åren, på konsertscener och i inspelningsstudion, och har utvecklat en i det närmaste telepatisk musikalisk förståelse.

Ida Sand och Johan Norberg ingår i Nils Landgrens ensemble för albumserien ”Christmas with my friends”. Nils Landgren och Johan Norberg inledde sitt musikaliska samarbete i början på 1980-talet. Som jazzduo spelade de in albumen ”Chapter Two” (1988) och ”Chapter Two 2” (1994).

Nils Landgren har samarbetat med många namnkunniga musiker genom åren: Esbjörn Svensson, Maceo Parker, Roy Hargrove, Richard Galliano, Benny Andersson, Joe Sample Jr är några. Han gästade jazzfestivalen 2019 med Michael Wollny, Lars Danielsson och Wolfgang Haffner i 4 Wheel Drive.

Johan Norberg gjorde sig känd som gitarrist i rock- och popvärlden I slutet av 1980-talet och på 1990-talet, då han turnerade med svenska stjärnartister som Lisa Nilsson och Ulf Lundell. Som jazzmusiker har han medverkat på över hundra album och spelat med bland andra Monica Zetterlund och Randy Crawford.

Sångerskan och pianisten Ida Sand blev redan i tidig ålder förälskad i soulens stora röster, Stevie Wonder, Donny Hathaway och Aretha Franklin, Hennes senaste album, ”My Soul Kitchen” (2018), innehåller musik av Al Green, Stevie Wonder, Ray Charles och The Meters.

”Ida Sand sjunger kraftfullt och är den mest soulfyllda vita sångerskan på länge.” – Jazz Podium

Köp biljett till konsert!

 

STÖD FESTIVALEN GENOM ATT KÖPA EN VIRTUELL BILJETT!

För varje konsert finns det en möjlighet att köpa en virtuellbiljett till de livestreamade konserterna.

Donationsbiljetter:
50 kr, 250 kr, 400 kr, 600 kr.
I biljetten för 600 kr ingår årets art poster av konstnär Karl Valve.
Uppge adress så skickar vi hem postern.
Köp din donationsbiljett här (ange antal biljetter i det grå fältet – default är 1):

[purchase_link id=”25643″ text=”Add to Cart/Lägg till i kundvagn” style=”button” color=”blue”]

Dela med er på våra sociala plattformar!

Titel

Till toppen