Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Nils Petter Molvaer (NO) – trumpet and electronica

I denna gryningskonsert vid mytomspunna Ales stenar slås reveljen av Nils Petter Molvaer. Så får den forntida skeppssättningen besök från norska fjordar och Hardangervidda en förtrollad morgon i soluppgången på branten mot Östersjön. Här har vi en trumpetare som förmår väcka vår slumrande fantasi. Människorna på Kåsehuvud kommer till oss som dansande skuggor. Vi rycks med i en svävande långdans som slingrar sig mellan och runt de 59 stenarna. I dans, toner och närvaro hyllar vi Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. En hälsning från järnåldern i Skandinavien.

Nils Petter Molvaer, född 1960, är inte bara musiker utan också kompositör och producent. Han betraktas som en pionjär inom så kallad future jazz, en genre som fogar ihop jazz med elektronisk musik. Nils Petter Molvaer har släppt nio album och hans debut Khmer sålde mer än en kvarts miljon exemplar. Uppfylld av kontraster har han gjort ljudspår till ett antal filmer och fortsätter energiskt sitt utforskande av nya klanger.

Förhandsboka frukost hos Kåseberga Café & Bistro tel 0411-52 72 20, Kåsessons Café & Lanthandel tel 0411-52 74 26
eller på Hamnkiosken tel 0705-42 06 69 i Kåseberga.

Bussen avgår kl. 04:00 från bussterminalen vid Ystad station. Åter till Ystad 30 minuter efter konserten med Nils Petter Molvaer, ca 07:00.

 

Konsertvärd

 

 

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen