Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Omar Sosa (CU/US) – piano
NDR Big Band

Plats på scen för en sällsynt mångsidig och intressant artist, Omar Sosa, och ett kraftfullt storband som både matchar honom och tar plats på egna meriter.

Konserten speglar det senaste samarbetet mellan Omar Sosa och Jaques Morelenbaum, albumet ”Es:sensual”. Det har rötter i Omar Sosas tidigare produktioner från tiden 1997–2014. Här finns en mångfald musikaliska influenser utöver afrokubansk rytmtradition. Musiken rör sig från lyriskt och skört till nästan brutalt, som en bergochdalbana av intrikata rytmer och klanger. Det är spännande och välljudande med en precision som ett urverk.

Omar Sosa, född på Kuba 1965, har förmågan att trollbinda en publik. Det vet alla som upplevde honom i Ystad 2013, på jazzfestivalens avslutningskonsert. ”Osannolikt hett”, skrev Sveriges Radio P2 Live inför återutsändningen av konserten på Ystads teater! Omar Sosa studerade i Havanna redan som tonåring. Genom åren har han genomfört ett stort antal musikaliska projekt. Han arbetar regelbundet med musiker från alla kontinenter. Av hans tjugotvå album har fem blivit Grammynominerade.

NDR Bigband, under ledning av Jörg Achim Keller, hyllas ständigt för sina talangfulla musiker med solistkapacitet. Listan över samarbeten inkluderar Chet Baker, Lionel Hampton, Dave Holland, Abdullah Ibrahim, Bobby McFerrin, Pat Metheny, Joe Pass, Wayne Shorter och Nils Landgren.

Buy Ticket!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen