Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Paolo Fresu (IT) – trumpet, flügelhorn
Bebo Ferra (IT) – guitar
Luca Bulgarelli (IT) – bass
Stefano Bagnoli (IT) – drums

Med Stefano Campus geniala teckningar presenterar Paolo Fresu Devil Quartet sitt senaste album . På blad efter blad strömmar bilder från dagen ut. Ett fönster med utsikt, en macchinetta, dagen tar form under hans stift. Musiken som en eftertänksam monolog får en sagolik lyster och drömmen om meningen med dagen blir verklighet. Se videoklippet på Youtube. Paolo Fresu Devil Quartet, ett av Paolo Fresus många projekt, har funnits i tolv år och producerat album såsom Stanley Music! och Desertico. Repertoaren spänner över ett brett musikaliskt fält. Vad sägs om titlarna Ballata per Rimbaud, Secret Love och Human Requiem? Visst blir man nyfiken? Lika fantasieggande titlar finns i de tidigare albumen, som vi kommer att få smakprov på. En ytterst intressant konsert utlovas.

Paolo Fresu känner vi från flera framträdanden i Ystad, inte minst två konserter med Mare Nostrum. Återbesöket är välkommet. Han är en sällsynt produktiv och konstnärligt mångfasetterad musiker och kompositör. Det är bara att hålla med Buenos Aires Herald som skriver: ”Fresu är en av de musiker som från tid till annan påminner oss om varför jazz är så speciell och unik.” Den italienske jazzmusikern, född 1961 på Sardinien, har ett stort antal album bakom sig och leder flera grupper. Han har tagit emot en mängd utmärkelser.

Bebo Ferra är i likhet med Paolo Fresu född på Sardinien. Han hör till Italiens mest betydande jazzgitarrister. Bland de många artister han uppträtt med kan nämnas Alex Foster, Enrico Rava och Enrico Pieranunzi.

Luca Bulgarelli föddes i Abruzzo 1972. Han har samarbetat med bland andra Enrico Pieranunzi, Enrico Rava, Fabrizio Bosso och Toots Thielemans. Luca Bulgarelli ersätter ordinarie basist Paolino Dalla Porta vid denna konsert.

Stefano Bagnoli var 15 år när han inledde sin musikaliska karriär 1978. Han har under åren samarbetat med flera världsberömda jazzmusiker, som Clark Terry,Tom Harrell, Joe Lovano och Randy Brecker.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen