Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Beatrice Järås – berättare
Norrbotten Big Band

Den ryske kompositören Sergej Prokofjevs framgångsrika musiksaga “Peter och Vargen” kommer nu till liv på ett helt nytt sätt genom den tyska saxofonisten och kompositören Katharina ”Tini” Thomsens arrangemang och Norrbotten Big Band.

Originalversionen skrevs för symfoniorkester och att Tini fått tillåtelse av de efterlevande att arrangera om den i jazzformat är något mycket ovanligt och en stor ära. Tini kommer även att leda storbandet under denna konsert.

Den här klassiska sagan om Peter, som bor i en stuga mitt i stora skogen tillsammans med sin farfar, berättas alltså till musik där instrumenten representerar de olika djurens, farfars, jägarnas och Peters röster.

Berättare är skådespelaren och musikalartisten Beatrice Järås som för handlingen i sagan framåt medan musiken illustrerar den. Beatrice har en lång meritlista men för de flesta är hon kanske mest känd som Lottas mamma i filmerna om Lotta på Bråkmakargatan.

”Farfar har varnat Peter många gånger för vargen. Men Peter är en orädd pojke och när vargen kommer smygandes har Peter en listig plan …”. Hur det går får du se själv − det är en nervpirrande berättelse som förstärks av minst lika spännande musik!

Den här konserten är ett lättsamt sätt att introducera jazzmusik för en yngre publik.

Buy Tickets!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen