Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Jasper Høiby (DK) – bass
Ivo Neame (UK) – piano
Anton Eger (SE/NO)¬ – drums

Denna anglo-skandinaviska grupp har blivit beskriven i brittiska tidskriften Jazzwise med orden: ”den mest spännande och fantasifulla pianotrion sedan EST”. Visst gör gruppen skäl för detta omdöme. Den ständigt pågående dialogen mellan gruppens medlemmar, särskilt bas och piano i en musikalisk väv, är en stor upplevelse. De är alla virtuosa solister. Phronesis har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt fått flera stora utmärkelser. Gruppen har nu sju album utgivna.

Jasper Høiby, född 1977 i Köpenhamn, flyttade till London och Royal Academy of Music år 2000. Han har gjort inspelningar och konserter med ett stort antal framstående artister, bland andra Django Bates, Kurt Elling, Mark Lockheart och Marius Neset.

Ivo Neame, född 1981, är även saxofonist. Han har studerat vid Royal Academy of Music i London och tog sin examen 2003. I dag är han huvudlärare i jazzpiano vid musikhögskolan i Leeds. Ivo Neame har uppträtt och gjort album med bland andra Kenny Wheeler och Hermeto Pascoal.

Anton Eger, född i Norge 1980, har studerat vid Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Han har samarbetat med bland andra Django Bates (som var hans lärare i Köpenhamn), Marius Neset och Daniel Heløy Davidsen, har engagerats av gruppen JazzKamikaze och spelat in ett stort antal album.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen