Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Claes Brodda – saxophone
Karl Olandersson – trumpet, vocals
Anders Norell – trombone
Claes Askelöf – guitar
Mathias Algotsson – piano
Hans Larsson – bass, vocals
Ronnie Gardiner – drums

Ett gediget svängande band får vi oss till livs till förmiddagskaffet på gården. Bandets hemvist kan nog ses som swing med inslag av modernare stilar. The Ronnie Gardiner Septet har ett kvarts sekel av intensivt konserterande i bagaget. Ett decennium av sommarkonserter på Gröna Lund i Stockholm, från 1993 till 2004, har satt sina spår. Om detta vittnar ett suveränt ensemblespel. Gröna Lund-spelningarna ledde till tre album. ”My Swedish Heart” finns på Spotify. Lyssna gärna!

Ronnie Gardiner, som spelade i Ystad 2012, föddes 1932 i USA och kom till Sverige på 1960-talet. Han har samarbetat med många av de stora inom jazzen, till exempel Dizzy Gillespie och Dexter Gordon. I Sverige spelade han med Charlie Norman i många år. Ronnie Gardiner har engagerat sig i strokerehabilitering och utvecklat en rytm- och rörelsemetod för vilken han tilldelades Mensapriset 2015. Nalen i Stockholm har hedrat Ronnie Gardiner med ett Ronnies rum.

Ronnie Gardiners medmusiker är enastående skickliga instrumentalister med känsla för såväl kraftfullt beat som lågmäld lyrik.

Konsertvärd/Concert Host

Buy Tickets!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen