Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Anna Pauline – vocals
Pernille Bévort (DK) – saxophone
Lis Wessberg (DK) – trumpet
Kathrine Windfeld (DK) – piano
Ida Hvid (DK) – bass
Maria Dahlin – drums

Sångerskan Anna Paulines band Sisters of Jazz hyllar den dolda kvinnokraften i jazzen, kvinnor som i text, musik och arrangemang har gett oss älskade och ofta spelade jazzstandards men som själva blivit bortglömda.

Marian McPartland, Mary Lou Williams, Irene Higginbotham, Nancy Hamilton, Kay Swift, Dorothy Fields och Ann Ronell hamnar genom sina nutida systrar åter i ljuset. Många av dem var viktiga trendsättare som banade väg för manliga jazzgiganter som Miles Davis och Dizzy Gillespie.

Sisters of Jazz består av etablerade kvinnliga jazzmusiker från Danmark och Sverige och började som ett konsertprojekt till internationella kvinnodagen 2014. Sångaren, kompositören och textförfattaren Anna Pauline fick i uppdrag att sätta samman en ensemble bestående av kvinnliga musiker.
Redan i tidiga år inspirerades Anna Pauline av sångerskor som Ella Fitzgerald, Anita O’Day, Peggy Lee och Doris Day. En annan inspirationskälla var kvinnliga singer-songwriters som Joni Mitchell och Emmylou Harris. Uppväxten i en dansk-svensk musikerfamilj gav henne tidigt tillgång till såväl jazz som danska sånger.
Sedan starten 2014 har Sisters of Jazz turnerat i Sverige, Danmark och Tyskland med konceptet ”All About the Ladies”. När de nu kommer till Ystad medverkar den danska pianisten Kathrine Windfeld, som gästade jazzfestivalen 2016 med sitt storband.
Sisters of Jazz har en bred repertoar som sträcker sig från swing och bebop via modernare jazz till nya kompositioner och arrangemang, några av dem signerade Anna Pauline.

Köp biljett till konsert!

 

STÖD FESTIVALEN GENOM ATT KÖPA EN VIRTUELL BILJETT!

För varje konsert finns det en möjlighet att köpa en virtuellbiljett till de livestreamade konserterna.

Donationsbiljetter:
50 kr, 250 kr, 400 kr, 600 kr.
I biljetten för 600 kr ingår årets art poster av konstnär Karl Valve.
Uppge adress så skickar vi hem postern.
Köp din donationsbiljett här (ange antal biljetter i det grå fältet – default är 1):

[purchase_link id=”25643″ text=”Add to Cart/Lägg till i kundvagn” style=”button” color=”blue”]

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen