Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Sven Erik Lundeqvist – piano
Karl-Martin Almqvist – tenor sax
Johnny Åman – bass
Johan Kolsut – drums
Det är eftermiddag på festivalens sista dag och den blommande gården får besök av en grupp som utstrålar stark energi och lust. Sven Erik Lundeqvist Quartet är en sammansättning av fyra starka artistiska röster som har sin hemvist i Malmö.

Karl-Martin Almqvist ger gruppen elegans, djup, improvisatorisk kontroll och en stor portion känslighet. Född 1968 är han nu en del av Danska Radions Storband efter att ha studerat vid Malmö Musikhögskola och sedan fortsatt i New York med studier och spelningar. Han har bildat egna grupper och hunnit samarbeta med flera i den översta eliten som Dave Liebman, Dee Dee Bridgewater, Tommy Körberg och Lina Nyberg.

Sven Erik Lundeqvist är även kompositör och bandledare i kvartetten. Hans spelstil är expressiv, flink, svängig och mångsidig. Kompositionerna har en svängigt framåtgående karaktär, ofta med underliggande stämmor och lager för att skapa strömmar och kontrapunkter i musiken. Sven Erik leder sedan flera år festivalens jam som skonar oss som inte får nog av dagens konserter.

Johnny Åman har spelat mycket med stora artister som Jerry Bergonzi, George Garzone och Dave Liebman.

Johan Kolsut är känd för att vara ett förstaval för alla band i närheten som behöver eld och energi.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen