Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Klaus Paier (AT) – accordion, bandoneon
Asja Valcic (HR) – cello

Denna duo visar att det går att tänja på begreppet jazz. Med influenser från Stravinsky och argentinsk tango gör denna virtuosa grupp ett nästan hypnotiskt intryck på lyssnaren. Gruppens senaste album Timeless Suite, från 2015 innehåller spännande nummer som Incontro Con Stravinsky och Oblivion. Tag plats i kyrkbänken och låt er välsignas.

Asja Valcic är uppvuxen i Zagreb, Kroatien. Hon påbörjade sina cellostudier där vid arton års ålder. Fortsatte senare i Moskva och Tyska Detmold. I egenskap av solist har hon givit konserter bl. a under Zubin Mehta. Som kammarmusiker har hon arbetat med medlemmar ur Brodskykvartetten. Asja Valcic som är prisbelönad har med stort intresse för improviserad musik sökt nya uttryck för sitt instrument. 2004 deltog hon i bildandet av radio.string.quartet.vienna och har sedan 2009 samarbetat med Klaus Paier.

Klaus Paier föddes 1966 och studerade ackordion, jazz och komposition vid konservatoriet i Klagenfurt, Österrike. Viktiga influenser kommer från Keith Jarrett och Bill Evans. Han har även hämtat inspiration från tango och mixat till en helt egen stil. Förutom det framgångsrika duosamarbetet med Asja Valcic har Klaus Paier även arbetat med radio.string.quartet.vienna. Klaus Paier är prisbelönt och har genomfört turnéer över hela Europa och Nordamerika och anses som en av Europas främsta ackordeonister.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen