Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Oskar Stenmark – flugelhorn
Robin Skarin – piano
Linus Fredin – bass

Snabb förflyttning till Siljansbygden och den rika folkmusiktraditionen. Vi får njuta av
livsresultatet av flera generationers samlade repertoar och traditionsbundna musik. Genom att gjuta in jazzens element av annorlunda men ändå i någon mening besläktad improvisation blir musiken både igenkännbar och förnyad. Fäbodvallens kulande kullor, kurbitsmåleriets slingrande linjer en moraklocka i hörnet. Allt ramlar över oss medan Brooklyn Bridge ser på – Piatruba utforskar och spelar musik från Oskar Stenmarks förfäder i Gärdebyn, Hans och Olle Börjes, båda Riksspelmän.

Oskar Stenmark föddes i Göteborg. Han är starkt präglad av musik i olika former med familjen som professionella musiker. Konserthuset och Nefertiti blev två viktiga institutioner för Oskar. Han började tidigt att spela trumpet. Till New York flyttade han efter fil. Kand. från Musikhögskolan i Göteborg. Han har en Mastersexamen i Jazz från Manhattan School of Music. Oskar har spelat med bl. a. Timbuktu och har turnerat i Sydafrika, Kuba och Europa.

Robin Skarin spelar olika klaviaturinstrument i olika genrer. Hårdrock med Vak, jazzrock med Slowland eller i sina egna olika jazzband så som i Piatruba är det främst det akustiskapianot och folkmusiken som kommer fram, musik som blandat med jazz ändå är det starkaste intresset!

Linus Fredin har de senaste åren varit aktiv även som och kompositör inom jazz, blues folk- och världsmusik i sin egen grupp LF-trio, och i bluesbandet Black Cat Bone, världsmusikbandet Filip Bagewitz kvintett och många andra. Han har ett stort intresse för den svenska folkmusiken.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen