Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Dan Berglund – double bass
Johan Lindström – guitar
Martin Hederos – piano, keyboard, violin
Andreas Werliin – percussion

Havet är nära när vi tar oss an denna grupp som efter en konsert i Ystad 2011 nu återvänder till Festivalen. Tonbruket gjorde den gången ett djupt intryck på alla. Överraskningar känns nästan som en underdrift när man får förmånen att lyssna på den här gruppen. Skickligt sammanfogat kommer musiken till oss i en strömmande bäck. Här får man passa sig, eller helt enkelt kapitulera inför bandets obändiga kapacitet att trollbinda. Efter några års uppehåll samlades Tonbruket i sin ursprungliga uppsättning igen 2015. Resultatet finns på en nyutgiven CD Forevergreens med mycket spännande spår. Tonbruket har flera grammisbelönade album i bagaget.

Dan Berglund föddes 1963 i Jämtland. Han var medlem i gruppen Jazz Furniture som belönades med utmärkelsen Jazz i Sverige 1994. Han har bl. a. samarbetat med Per Texas Johansson och Lina Nyberg. Dan Berglund var medlem i Esbjörn Svensson Trio fram till 2008 då Esbjörn Svensson tragiskt omkom i en dykolycka. Gruppen hade mycket stor framgång såväl i Sverige som internationellt. Dan Berglund är strålande skicklig och dynamisk basist.

Johan Lindström är en experimenterande musiker som testar nya möjligheter för gitarrsoundet på ett mycket avancerat sätt. Han har bl. a. arbetat med Freddie Wadling, Elvis Costello och Ane Brun, och producerat och arrangerat fler än 25 album.

Martin Hederos var medlem i The Soundtrack of Our Lives, sedan 2010 medlem av Tonbruket. Hederos har släppt skivor med bl. a. Hederos & Hellberg och Nina Ramsby & Martin Hederos. Han har även spelat med Weeping Willows, Sofia Karlsson och Ulf Lundell.

Andreas Werliin är även han en experimenterande musiker. Förutom engagemanget i Tonbruket har han med Miriam Wallentin duon Wildbirds & Peacedrum. Gruppen har gett ut flera uppmärksammade album. Andreas är även medlem av experimentgruppen Fire!

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen