Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – Hammond B3
Ali Djeridi – drums

I den här konserten får vi kraftfullt bevisat att även gamla slagdängor kan få ett nytt liv. Så som Trinity tar sig an det enorma biblioteket av välkända nummer i The Great American Songbook kan man förutsätta evigt liv för denna attraktiva genre. Förnyelse av gammalt känt är formeln. Lyssna gärna på hur den melankoliska Misty i ett rasande tempo får en helt ny framtoning. Spontanitet och lekfullhet är omdömen som ofta och välförtjänt fälls om bandet. En kommentar värd att tillägga är tätt och uppfinningsrikt samspel. Trion bildades 2005 och har nu tre album bakom sig.

Karl Olandersson är en av Sveriges mest efterfrågade jazztrumpetare. Han växte upp i Hedemora och flyttade 1997 till Stockholm för studier på Kungliga Musikhögskolan. Stockholm Jazz Orchestra, Stockholm Swing All Stars, Karl Olandersson Quartet, Klas Lindquist Nonet, Hacke Björksten Band är några av de ensembler där Karl Olandersson är eller har varit engagerad. Han har också varit gästsolist i flera andra grupper.

Andreas Hellkvist är född i Borlänge. 1995 hörde han hammondorgel för första gången i sitt liv. Han gick då sista året i gymnasiet. Det blev kärlek direkt, en varaktig sådan.

Ali Djeridi har varit verksam professionellt i mer än trettio år och spelat med de flesta svenska jazzmusiker. Han har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och New School i New York.

Extrakonserten på Siriushuset klockan 20:00 är inställd!

Konsertvärdar

 

 

 

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen