Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Sara Ahlcrona – vocals
Anna Pauline Andersson – vocals
Mirjam Ekespong – vocals
Mårten Lundgren – trumpet, flügelhorn
Mats Nilsson – piano
Kristian Rimshult – bass
Pelle Trazan Jonasson – drum
Martin Berggren Trio
Martin Berggren – piano
David Andersson – bass
Andreas Baw – drums

Vokaltrion Miss Sway har en sammansvetsad klang och utstrålning som når långt. Sångarglädjen är stor och de tre medlemmarna har hjärtligt roligt på scen. Med järnkoll genomför de sitt program som ibland bjuder på hisnande avancerade arrangemang. Klassiker ur The Andrews Sisters repertoar samsas med arrangemang ur The Great American Songbook.

Sara Ahlcrona, med en underbart vacker och fängslande röst, sticker ut bland jazzsångerskorna i Skåne. Hon har fått Harry Arnold-stipendiet, och hennes debut-cd, Som en vind från 2007, har spelats flitigt i lokalradion.

Anna Pauline Andersson har blivit jazzklubbarnas och musikernas favoritvokalist. Den senaste skivan, kritikerrosade Give Me Time, följdes av en internationell turné.

Mirjam Ekespong är även bildkonstnär och kompositör. Hennes låtar hörs på SaliBambras senaste album, som musikmagasinet Lira listade som en av 2017 års tio bästa jazzplattor.

Mårten Lundgren började som professionell musiker i Stockholm 1992. Han har spelat med bland andra Arne Domnérus och Ronnie Gardiner. Numera bor han i Malmö och är verksam i både Danmark och Sverige.

Martin Berggren Trio inleder vipeftermiddagen.

Martin Berggren, pianist, arrangör och kompositör, har samarbetat med musiker runtom i världen i internationella tvärkonstnärliga projekt.

Martin Berggren Trio spelar personlig jazz med stark skandinavisk touch. Martins kompositioner är som berättelser där alla känslor får plats. Hans pianospel är lyriskt och lekfullt och gruppens lyhörda samspel hamnar alltid i fokus. Trion släpper nu sin första skiva!

Martin Berggren är jazzpianisten som också är en driven arrangör, kompositör och pianopedagog. Han har under ett antal år bott i Kina och genomfört en mängd tvärkonstnärliga, internationella projekt med musiker från stora delar av världen. Nu är han bosatt i Lund och verkar som pianist, pedagog samt dirigent och arrangör flitigt anlitad av bl a Jan Lundgren för skivan ”The Ystad Concert” samt för årets projekt ”Jan Lundgren & Hans Backenroth meet Ratinger”. Martin har bl a spelat med Nils Landgren, Viktoria Tolstoy, Sinne Eeg, Jan Allan, Peter Asplund och Magnus Lindgren.

David Andersson från Tranemo, utbildad på Musikhögskolan i Malmö. David har varit frilansande musiker i många år och spelat med Jan Lundgren Trio, Jan Allan, Lars Jansson, Lina Nyberg, Vivian Buczek, Bo Sundström och Jonas Holgersson Trio för att nämna några.

Andreas Baw är frilansmusiker med Malmö som bas och främsta arbetsplats. Aktiv i ett flertal grupper och sammanhang bl. a Grand Cocktail Club, Hellskotta, Hanouneh & The Polydramatics samt The Joyful Swingband.

 

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen