Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Vivian Buczek – vocals
Seamus Blake (US) – tenor saxophone
Martin Sjöstedt – piano
Jesper Bodilsen (DK) – base
Morten Lund (DK) – drums

Den svenska jazzvokalisten Vivian Buczek återvänder i denna konsert till sina tidiga musikaliska influenser: jazz, blues och swing.

Vivian Buczek växte upp i ett musikerhem med två språk och två länders jazztraditioner: Polen och Sverige. Hennes föräldrar är trombonisten Bruno Buczek, ursprungligen från Polen, och vibrafonisten Kristina Buczek. Vivian Buszek inledde sin karriär som soloartist efter studier vid Musikhögskolan i Malmö. Hennes första soloalbum ”Can’t We Be Friends?” (2003) har fått en rad uppföljare, varav den senaste är ”A Woman’s Voice” (2019).

Vivian Buczek återvänder till sina musikaliska rötter i sällskap med en grupp internationella musiker. Den svenske multiinstrumentalisten och arrangören Martin Sjöstedt är efterfrågad som pianist såväl som basist på den europeiska jazzscenen. Basisten Jesper Bodilsen och trumslagaren Morten Lund, båda från Danmark, har spelat tillsammans i många sammanhang och har sedan länge ett triosamarbete med den italienske pianisten Stefano Bollani.

En saxofonist med världsrykte medverkar exklusivt i konserten: Seamus Blake. Han är sedan länge medlem i Mingus Big Band och har spelat med jazzstjärnor som gitarristen John Scofield och basisten Avishai Cohen. Han har gett ut flera album sedan 1990-talet. Det senaste har titeln ”Guardians of the Heart Machine” (2019).

Vivian Buczek Group med Seamus Blake framför musik från ett kommande album, ”Roots!”, som släpps till hösten.

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen