Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Biljett/Ticket

Sarah Meguellati (FR) – soprano saxophone, vocals
Eline Groulier (FR) – trombone, vocals
Caroline Marceillac (FR) – sousaphone, vocals
Wilma Ambrosio (FR) – percussion, vocals

Wonder Brass Band från Frankrike är en dynamisk kvartett bestående av kvinnliga musiker med olika musikalisk bakgrund och influenser. De väver in latinska rytmer, jazz, funk och nya musikaliska trender i egna kompositioner och arrangemang för gruppens speciella instrumentalkombination: saxofon, trombon, sousafon och slagverk.

Bandet bildades i Toulouse 2001. Bland de musikaliska influenserna märks den serbiske tonsättaren och multiinstrumentalisten Boris Kovacs tangor, den kapverdiska ”barfotadivan” Cesária Évoras vackra ballader, den kubanske slagverkaren Mongo Santamarias virtuosa jazztolkningar och intensiv funk med Dirty Dozen Brass Band från New Orleans.

Wonder Brass Band började en gång som gatumusiker, och det händer fortfarande att de ger pop-up-konserter på gator och torg. Kvartetten gillar och inspireras av den nära kontakten med publiken och bjuder på lekfulla och humoristiska musikföreställningar.

På Youtube finns flera videor med Wonder Brass Band i aktion. Njut av fyra skickliga musiker och artister och kom i stämning!

Konsertvärd/Concert Host

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen