Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Yosuke Sato (JP) – saxophone
Jacob Fischer (DK) – guitar
Zier Romme Larsen (DK) – piano
Mathias Petri (DK) – bass
Andreas Svendsen (DK) – drums

Det är på tiden att Yosuke Sato kommer till Ystadfestivalen och vi får gratulera Jacob Fischer till att presentera en så komplett medmusiker. Får man möjlighet att lyssna på dessa två var för sig är man garanterad en musikalisk upplevelse av format. Kännetecknande för båda är mångsidighet och lyhördhet. Så det är läge för ett möte som kommer att lämna tydliga spår hos alla som lyssnar. Här böljar det mellan igenkännbart och nytt, mellan melankoli och yster livsglädje. Som jazzens själ.

Yosuke Sato som föddes i Tokyo, började spela gitarr i gymnasiet men bytte till trumpet som huvudinstrument när han fortsatte till universitet. Efter examen övergick han till altsaxofon och inledde sin professionella karriär i OS-staden Sapporo. I New York dit han flyttade 2008 blev han snabbt involverad i inre jazzkretsar och så småningom engagerad av Gregory Porter Quartet med flera prisbelönta album. Bland annat vann gruppen en Grammy för årets bästa jazzvokalalbum 2014. Gruppen har sedan besökt många jazzfestivaler världen över: Montreal, Montreux, Monterey, Wien, New York, Chicago, Toulouse. Efter några intensiva år återvände Yosuke Sato till Japan där han nu utvecklar sin egen musik som saxofonist, flöjtist, klarinettist, sångare, kompositör och lärare.

Jacob Fischer presenteras med Hans Backenroth.

Zier Romme Larsen, Mathias Petri, Andreas Svendsen som till vardags bor och verkar i New York är alla makalöst talangfulla musiker som imponerar stort.

Dela med er på våra sociala plattformar!

Till toppen