februari 18th, 2024|

Årets Jazzambassadörer

Johanna Lind Bagge

Göran Rosenberg

Hudvårdsguru och expert inom skönhet och hälsa. Entreprenör och PR-kvinna, TV-profil och sist men inte minst en stor djurälskare!
Vem pratar vi om? Jo, inspiratören, bloggaren och modeikonen Johanna Lind Bagge som med sprittande och smittande energi värnar om kvinnors och djurs hälsa och välbefinnande på både utsidan och insidan.
Göran Rosenberg är en av Sveriges främsta författare, journalister, föredragshållare, programledare och krönikörer som i drygt 40 år jobbat inom press, radio och TV.

 

Läs mer!

mars 31st, 2023|

Redan första dagen var trycket efter biljetter stort och vi har nu redan sålt över 4 000 biljetter!

Den som vill ha biljetter till festivalens konserter får skynda sig! Här gäller det att säkra en plats i tid.

Biljetterna hittar man på www.ystadjazz.se .

 

 

 

 

 

mars 16th, 2023|

Rhoda Scott – legendar på Hammondorgel till YSJF2023

Vi är oerhört stolta att få presentera en av världens främsta Hammondorganister Rhoda Scott!

Scott, född i New Jersey i USA, upptäcktes tidigt av Count Basie och har spelat med bland annat storheter som Ella Fitzgerald, Ray Charles och George Benson under sin fantastiska karriär. Rhoda Scott, ”Den barfota ladyn”, kommer till Ystad med den polska vibrafonisten Izabella Effenberg och fransyskan Julie Saury på trummor.
Rhoda Scott & Sisters in Jazz 2 aug kl 13.00 Ystad Saltsjöbad.

Biljettsläpp 30 mars 10:00.

 

mars 9th, 2023|

Marilyn Mazur´s Shamania – slagverk och världsmusik!

Vi är oerhört glada att erbjuda kvinnlig urkraft i percussionisten Marilyn Marzur och hennes projekt Shamania bestående av åtta skandinaviska medsystrar. Det blir medryckande och hypnotiska rytmer på bl. a slagverk från olika delar av världen.

Musiken hämtas från albumen ”Shamania” (2019) och ”Rerooting” (2022).

Marilyn Mazur har samarbetat med Miles Davis på 1980-talet och gjort uppmärksammade projekt med den nyss bortgångne Polar Prize-mottagaren Wayne Shorter, Gil Evans samt Jan Garbarek, som själv spelar på festivalens första dag.

Mer om Marilyn Mazur´s Shamania: MARILYN MAZUR | drummer-composer-bandleader

Ystads Teater 5 augusti kl 12.00
Alla festivalbiljetter släpps den 30 mars 10:00

.

mars 3rd, 2023|

Grégory Privat avrundar första dagen på YSJF2023

Photo: Jeff Ludovicus

Den framstående franska pianisten Grégory Privat avrundar årets jazzfestivals första innehållsrika dag med en kontemplativ nattsolokonsert i Ystads stämningsfulla Klosterkyrka.
Grégory Privat föddes 1984 i Martinique. Som 6-åring började han ta pianolektioner med sikte på att bli klassisk pianist. Efter 10 år av klassiska studier lockades han till improvisation. Privats egen musik är influerad av karibiska, klassiska och jazziga toner vilket vi får höra under nattkonserten som baseras på hans album ”Yonn” (2022).Klosterkyrkan 2 augusti kl 22.30
Biljettsläpp 30 mars 10:00.

Läs mer om Grégory Privat: Grégory Privat Website (gregoryprivat.com)

februari 23rd, 2023|

Jan Garbarek Group
feat. Trilok Gurtu
kommer till årets jazzfestival!

Photo: Guri Dahl

Vi är oerhört stolta att få presentera ytterligare en av årets konserter! Två timmar med det norska geniet Jan Garbarek med sitt alldeles egna sound på sopran- och tenorsax. Gruppen består av den indiske magikern på slagverk Trilok Gurtu, den tyske fusion jazzpianisten Rainer Brüninghaus, som samarbetat med Garbarek sedan 1988. Och på bas brasilianske Yuri Daniel, som sedan mer än tio år ingår i Jan Garbarek Group.

Konsert 2 augusti kl 19.30 på Ystads Teater

Biljettsläpp 30 mars 10:00.

februari 15th, 2023|

YSJF börjar nu presentera artisterna på
Ystad Sweden Jazz Festival 2-5 Aug 2023.
Först ut Kyle Eastwood.

Photo: Jerome Bonnet

Basisten och kompositören Kyle Eastwood har ärvt sin fars, filmikonen Clint Eastwoods, kärlek till jazz. Sedan slutet av 1990-talet har Kyle Eastwood släppt nio album där man också tydligt hör hans bredd inom musiken.

Kyle Eastwoods två passioner är jazz och film varför konserten i Ystad är döpt till ”Eastwood by Eastwood”. Han har medverkat som kompositör till ledmotiven i nio av sin fars filmer “Mystic River”, “Invictus”, “Grand Torino” med fler. I Eastwoods album “Cinematic” (2019) ingår musik ur bland annat “Bullit” och “Skyfall”.

Kyle Eastwoods nyaste projekt är en sons hyllning till sin fars musik- och filmpassion. Kyle Eastwood Quintet och l’Orchestre National de Lyon under ledning av Stephen Bell förenas i musiken ur Clint Eastwoods filmer. Albumet “Eastwood Symphonic” släpps senare i år.

Kyle Eastwood ”Eastwood by Eastwood” ges på Ystads Teater 3 augusti.

Biljettsläpp 30 mars 10:00.

Smakprov från Kyle Eastwood konsert på Jazz in Marciac:

Kyle Eastwood ”Skyfall” @Jazz_in_Marciac 2021 – YouTube

Till toppen